Vorupparkens Børnehave

Vorupparken ligger i den sydøstlige del af Vejen, med kort afstand til skov, kælkebakke og legepladser. Vi benytter os meget af det område vi ligger i, både til udflugter og i forbindelse med projekter vi laver med børnene.

I Vorupparken har vi både vuggestue og børnehave, der er fordelt på to huse, men hæftes sammen af legepladsen.

I vuggestuen har vi meget fokus på at skabe tryghed, nærvær og omsorg for alle vores børn, og de voksne ses ofte på gulvet for at være helt tæt på børnene. Der leges både i små og store grupper og kendte rutiner og genkendelighed er en fast del af hverdagen. Vuggestuen har sin egen legeplads, som vi benytter hver dag. Her er der mulighed for at nyde udelivet, udfordre sig motorisk og lade nysgerrigheden få frit spil, når der findes små krible krable dyr. Børnene er ofte på små ture ud af huset både på gåben, i klapvogne og i vores ladcykler.

Gennem et tæt samarbejde har vi mulighed for at skabe en tryg og rolig overgang for børnene, når de rykker fra vuggestuen til børnehave. Ved at vuggestue og børnehave er en del af hinandens hverdag, kan vi skabe nogle rammer, så barnet allerede fra første dag i børnehaven møder både børn og voksne de kender.

I børnehaven vægtes udelivet højt og en stor del af dagen bruges ude på vores dejlige legeplads, hvor der både er plads til at udfolde sig motorisk og fordybe sig i leg og andre aktiviteter. Bålhytten og overdækkede områder er inddraget som aktive læringsrum, som skaber plads til hygge og nærvær med både børn og voksne. Der er stor fokus på at møde børnene hvor de er og give dem medbestemmelse og indflydelse på deres egen dag.

I både vuggestuen og børnehaven har børnene en fast gruppe med de samme børn og voksne, men der arbejdes også meget på tværs af huset og derfor kender alle børn og voksne hinanden godt. Vi vægter forældrekontakten højt og ser det som et fælles ansvar at sikre barnets udvikling og trivsel. 

Vorupparken har et område i Billingland, som deles med de andre institutioner i område 3. Her tager vi på ture ud og nyder naturen.

-----------------------------------------------------------------

Pr. 17. januar 2022 starter der en ny vuggestuegruppe i Troldehuset som bliver en del af Vorupparkens Børnehave. Troldehuset bliver normeret til 18 børn og 6 voksne. 

Troldehusets adresse:

Vorupvænget 4

6600 Vejen