Skip til hoved indholdet

Egebo Børnehave

Her kan du se lidt om, hvad Naturbørnehaven Egebo kan tilbyde dig og dit barn.

Naturbørnehaven Egebo er normeret til 90 børn i alderen 2,9 - 6 år. Børnene er fordelt på 4 huse, Stammen, Kvisten, Knopperne og Rødderne. Alle 4 huse er beliggende på en stor naturgrund.

De yngste børn indskrives i Stammen, der ligeledes fungerer som åbne- og lukke-afdeling, morgen og eftermiddag, og som ligeledes er det hus, hvor der serveres morgenmad.

Når børnene vurderes parate, udsluses de til de øvrige huse. Ved udslusning er det altid første prioritet, at børnene så vidt muligt følges med gode relationer, der ligeledes skal udsluses. Der arbejdes pædagogisk med at skabe gode sammenhænge mellem Stammen, og det pædagogiske personale der skal modtage barnet. Ved udslusning afholdes der er en samtale med forældrene.

Institutionen har 12 fastansatte, og har derudover kontinuerligt et antal af studerende fra pædagogseminariet, elever fra pædagogisk assistent uddannelse, samt personer i praktik, løntilskud ol.

Vi har et meget stort udeareal uden indhegning. Børnehaven er omgivet af volde og beplantning, der fungerer som en naturlig afgrænsning af børnehavens område.

Naturen inddrages som en del af den daglige pædagogik, hvor leg er læring og læring er leg, med henblik på at fremme barnets muligheder i livet. Vi lærer børnene om naturens gang, om at passe på naturen, og hvad den kan bruges til. Der arbejdes ofte i mindre grupper, hvor børnene er undersøgende, udforskende og skabende i forhold til hypoteser de skaber i forhold til børns undringer: ”Hvorfor er der regnbuer?” – ”Hvad kan flyde, hvad kan synke i vand?” og meget andet, som børn stiller spørgsmålstegn ved. I fællesskab mellem børn og voksne findes der i en proces svar på spørgsmålene.

Børnene er ude hver dag, og ofte mere ude end inde - se bl.a. hvorfor i denne lille film. I den forbindelse er det vigtigt, at børnene har det fornødne tøj til rådighed. Om vinteren er det vigtigt, at børnene har to flyverdragter, så de har mulighed for tørt og varmt tøj hele dagen. Tøj og fodtøj som er passende til årstiderne.

Vi er mere ude end inde – 

Børnene inddeles i små læringsgrupper min. en gang om ugen. Uderummet er læringsmiljøet, hvor der skabes trivsel, læring, udvikling og dannelse for alle børn. I denne forbindelse ser vi i Egebo forældrene som en vigtigt ressource, som kan understøtte det tema, som der arbejdes med i institutionen, i hjemmet. Der vil være informationer, som vi forventer I læser, på forskellige platforme som Operationel læreplan, Aula og Børnetube. Dette informeres i nærmere om, når jeres barn er startet.

Når børnene i Egebo skal videre i skole, er det til Østerbyskolen, Grønvangskolen samt Askov Malt skole. På disse skoler er der førskole fra april – juni og skolestart i august.

I forbindelse med skolestart bliver der udfyldt Dialogprofiler af både forældre og pædagoger, og ud fra dette vil der være samtale omkring eventuelle tiltag før skolestart. Der er fokus på Sammenhæng i overgang til skolerne, som betyder besøg på skolerne, besøg af personale fra skolerne i Egebo og en pædagog kan følge med i 3 måneder på nogle skoler.

Den pædagogiske læreplan for Egebo her.

Vi er en del af Dagtilbud Område 2.

I 2024 er der udført tilsyn med alle institutioner i dagtilbudsområdet i Vejen kommune. Du finder tilsynsrapporten for Naturbørnehaven Egebo finder du her.

Se flere informationer om Børnehaven Egebo

Du finder Naturbørnehaven Egebo på følgende adresse:

Naturbørnehaven Egebo

Petersmindevej 3A

6600 Vejen

Telefonnumre:

Kontoret 79 96 53 60 (som hovedregel bemandet man-tor 8.00-15.30, fredag 8.00-13.00

Stammen: 79 96 53 61

Kvisten: 79 96 53 62

Knopperne: 79 96 53 63

Rødderne: 79 96 53 64

 

Naturbørnehaven Egebo har åbent:

Mandag til torsdag 6.15 til 17.00

Fredag 6.15-16.00

I forældrerådet for Naturbørnehaven Egebo sidder:

Christian HansenSune Thordahl Folkmann
Jeanette Rosenkilde
Tine Lund Jepsen
Natasja Fridberg

Valgt til bestyrelsen: Jeanette Rosenkilde

Personalerepræsentant Marianne Lehmann

Denne side er printet den 14-07-2024 02.29

Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.

Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.